Hogyan váltsunk valutát középárfolyamon? Megmutatjuk négy egyszerű lépésben

Valutát váltani nem olcsó, ezt mindenki tudja. Azt is, hogy bankban csak végső esetben váltunk és a pénzváltókban többet kapunk a pénzünkért. A kérdés, hogy lehet-e a pénzváltókénál is jobb feltételekkel váltani legálisan, biztonságosan és egyszerűen? Természetesen lehet ezzel az egyszerű trükkel.

A módszer akkor is működik, ha forintra szeretnénk váltani a valutánkat és akkor is, ha pl. utazunk és valutára van szükségünk. Olyankor is alkalmazható, ha itthon van euróra szükségünk.  A banki árfolyamoknál sokkal jobbat érhetünk el, a középárfolyamok környékén tudunk váltani az alábbi módszerrel. Itt lehet megnézni azokat az aktuális árfolyamokat amin át tudjuk váltani a pénzünket, érdemes összehasnlítani a banki árfolyamokkal.

1. Lépés

Nyissunk egy Skrill számlát. Ingyenesen megnyithatjuk kb. öt perc alatt, szinte csak egy e-mail cím szükséges. Fontos, hogy a számlánk pénzneme forint legyen. Ide kattintva meg is nyithatjuk a számlánkat.

2. Lépés

Kérjünk egy Prepaid Mastercard kártyát a Skrilltől. (A My Account menüpont alatt tudjuk igényelni egy kattintással).

3. Lépés

Töltsük fel a számlánkat azzal az összeggel amit át szeretnénk váltani forintra, vagy forintról.

4. Lépés

  • Ha külföldre utazunk és valutára van szükségünk menjünk ki, vigyük magunkkal a kártyánkat és vegyünk fel pénzt egy tetszőleges bankautomatából.
  • Ha valutát (pl. euró, dollár, lej, bármi) szeretnénk forintra váltani, akkor sétáljunk el egy tetszőleges bankautomatához és vegyün fel pénzt.
  • Ha itthon van szükségünk euróra, menjünk el egy olyan bankautomatához, amely eurót is tud adni és vegyünk fel eurót.

Nagyon fontos, hogy minden esetben, amikor a bankautomata megkérdezi, hogy milyen pénznemben szeretnénk a számlánkat terhelni, mindig azt válasszuk, amit fel akarunk venni. Tehát, ha eurót veszünk fel az eurót válasszuk, ha fontot, akkor a fontot, ha horvát kunát, akkor azt. Ha ekkor a forintot választjuk, akkor a bank fog nekünk váltani a Skrill helyett és rosszabbul járunk.

 Skrill regisztráció