Elemzők szerint kisebb emelkedés várható a tőzsdéken

Elemzők szerint kisebb emelkedésre lehet számítani hétfőn a nemzetközi tőzsdéken, így a Budapesti Értéktőzsdén is.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hétfőn reggel optimálisabb a nemzetközi hangulat, nem romlott a koreai konfliktus miatt kialakult helyzet a hét végén, így kisebb emelkedés várható a nemzetközi tőzsdéken és a Budapesti Értéktőzsdén is.

A hétfői kereskedést az OTP kedvező eredménye határozhatja meg, árfolyama a nap folyamán valószínűleg meghaladja a pénteken elért 10 ezer forintot, a többi részvénynél pedig kisebb mértékű emelkedésre lehet számítani – tette hozzá.

Nagy kérdés a Richter szereplése, az elmúlt hetekben az amerikai gyógyszerszektor helyzete miatt gyenge volt az árfolyama. Nemzetközi hangulatváltozás kellene ahhoz, hogy a Richter-papír ára emelkedni tudjon – mondta a Concorde vezető elemzője.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője MTI-hez eljuttatott közleményében is úgy látta, a javuló nemzetközi hangulat hatására emelkedhet hétfőn a BUX. Új impulzust adhat az OTP és a Magyar Telekom árfolyamának, hogy az HSBC megemelte a két papírra vonatkozó célárat, az OTP esetében az ajánlást tartásról vételre javította, a Magyar Telekom esetében változatlanul vételre minősítette.

A Waberer’s az első féléves jelentését hétfőn hajnalban tette közzé, eszerint a csoportszintű üzleti terv teljesült az árbevétel, és az EBITDA mutatóknál. A tavalyi év első félévéhez képest az árbevétel 13,3 százalékkal, az EBITDA 3,7 százalékkal javult, az egy részvényre jutó eredmény pedig 0,37 euróról 0,48 euróra emelkedett – hívta fel a figyelmet az Equilor elemzője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,20 pontos, 0,02 százalékos csökkenéssel, 36 812,24 ponton zárt pénteken, miközben az OTP ára tízéves csúcsot döntött meg. A részvénypiac forgalma 10,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 180 forinttal, 0,77 százalékkal 23 300 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,70 százalékkal 10 000 forintra erősödött, forgalmuk 6,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal 471 forintra esett, forgalma 389,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott 6 460 forintot ért, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.