Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője alacsony forgalom mellett irány nélküli kereskedésre számít, szerinte jelentős elmozdulás nem valószínű.

A vezető részvényekről közölte: a Richternél kérdéses, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható gyengesége meg tud-e fordulni. A Mol-nál az olajár csökkenése miatt enyhe profitrealizálás is elképzelhető, az OTP részvényeivel pedig vélhetően a keddi árfolyamon kereskednek majd.

Hozzátette: délután fontos amerikai makroadat érkezik, ami az amerikai munkahelyek számáról ad tájékoztatást. Vélhetően a kereskedés második felében ez mozgatja majd az árfolyamokat.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kifejtette: óvatos emelkedéssel indulhat a kereskedés, ugyanis a befektetők kivárnak a Magyar Telekom gyorsjelentése előtt, amely szerdán piaczárás után este 6 órakor érkezik. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy kedden rendkívül jó hangulatban zajlott a nemzetközi kereskedés, ebből azonban a BUX kevésbé tudott profitálni.

A Mol-ra vonatkozó várakozásaik pozitívak, a részvény árfolyama a 23 000 forintot is elérheti – közölte.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,65 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 35 786,52 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,7 milliárd forint volt. A Mol 25 forinttal, 0,11 százalékkal 22 255 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,21 százalékkal 9580 forintra nőtt, forgalmuk 2,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal 466 forintra emelkedett, forgalma 136,4 millió forint volt. A Richter-papírok 35 forinttal, 0,53 százalékkal 6540 forintra gyengültek, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.