BÉT – Elemzők: pozitív hangulatban nyithat a tőzsde

A hétfőinél nagyobb forgalmat, pozitív hangulatot várnak a magyar tőzsdén kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, kedvező a nemzetközi hangulat, élénkülni fog a forgalom a nemzetközi és a magyar tőzsdén is, mivel hétfőn bankszünnap volt Londonban. Nem várható sok makrogazdasági adat, ami befolyásolná a kereskedést, az elemző a német inflációs adatot és a délután megjelenő amerikai fogyasztói bizalmi indexet említette.
    A magyar papírokról szólva elmondta, az OTP továbbra is erős, árfolyama az áprilisi 7400 forintos csúcshoz közelít, érdemes figyelni, hogyan viselkedik a papír ezen a szinten. Hozzátette, a Mol árfolyamának alakulására is jó odafigyelni, az olajipari vállalat részvényeinek árfolyama már egy hónapja szűk, 100-200 forintos sávban mozog.
    Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője MTI-hez eljuttatott kommentárja szerint is magasabb forgalommal, pozitív tartományban nyithat a BUX, miután a londoni befektetők újból munkába állnak a hétfői szünnap után. A szakértő szerint az OTP és a Richter folytathatja a hétfőn megkezdett emelkedést, a következő piacbefolyásoló esemény az MSCI index átsúlyozásához kötődő portfolió-átrendezés lehet a szerdai kereskedési nap záró szakaszában.
    A részvénypiac forgalma 4,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napihoz képest. A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal, 17 275 forintra csökkent, 369,4 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 86 forinttal, 1,19 százalékkal, 7290 forintra erősödött, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 435 forintot ért, forgalma 162,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 61 forinttal, 1,10 százalékkal, 5627 forintra nőtt, a részvények forgalma 984,4 millió forintot ért el.