Alacsony forgalmú nyári napra számítanak az elemzők a BÉT-en

Alacsony forgalmú nyári napra számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Budapesti Értéktőzsdén kedden.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, még javában tart a nyár, a hétfőihez hasonló oldalazó mozgást vár a BÉT-en kedden, feltehetően alacsony forgalom mellett. Kiemelte a délelőtt 11 órakor megjelenő német üzleti hangulatindexet és a délutáni ipari termelési adatot az Egyesült Államokból, amik hatással lehetnek a kereskedésre a nemzetközi és a magyar piacokon is.

Elmondta, az OTP nagyon erős volt az elmúlt napokban és elképzelhető, hogy lassan “célkeresztbe veszi” a rendkívül fontos 7400-as szintet, amit először 2010-ban, majd két hónapja célzott meg.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint alacsony forgalom mellett pozitív tartományban nyithat a BUX, nem érkezett piacmozgató hír a főbb magyar részvényekkel kapcsolatban.

A kereskedők inkább a devizapiacra figyelnek, mivel a forint kereskedése az euró ellenében 310 alatti szinteken folytatódik. A Bloomberg hírügynökség arról ír, hogy egy évtizede nem látott alacsony szintekre csökkent a forint árfolyamának változékonysága. A hírügynökség szerint az alacsonyabb volatilitás a jegybank számára világosabb képet vázol szeptemberi döntése előtt, ahol újabb monetáris lazításokról dönthetnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,90 pontos, 0,20 százalékos emelkedéssel, 27 868,79 ponton zárt hétfőn. A Mol 110 forinttal, 0,64 százalékkal, 17 410 forintra erősödött, 777,7 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 21 forinttal, 0,29 százalékkal, 7170 forintra nőtt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal, 438 forintra csökkent, forgalma 87,2 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 5 forinttal, 0,09 százalékkal, 5675 forintra esett, a részvények forgalma 507,0 millió forintot ért el.