Karneváli hét Debrecenben: “megmozdul” az egyetem központi épülete

Az idei virágkarneválhoz kapcsolódó karneváli hét programjainak egyik új elemeként “megmozdul” a cívisváros egyik legszebb épülete, a Debreceni Egyetem (DE) központja, amelyre Bordos László Zsolt épületvetítéssel foglalkozó művész és alkotótársai műveit vetítik – közölte a város turisztikáért is felelős alpolgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Széles Diána a Nagyerdei Vigadóban kiemelte: augusztus 18-án és 19-én mutatja be világszínvonalú produkcióját Bordos László Zsolt épületvetítéssel foglalkozó 3D-művész és négy alkotótársa, Czigány László, Kitzinger Gábor, Kovács Ivó és Vicsek Viktor.

Debreceni virágkarnevál

Genf, Párizs, Dubai, Moszkva és Prága közönsége már találkozhatott azzal a fantasztikus élménnyel, amikor egy közismert épület a szeme láttára életre kel. Az idén ötvenéves debreceni virágkarnevál most hasonlóan lenyűgöző látványt ígér az egyetem központi épületének “megmozdításával” – tette hozzá Széles Diána, megemlítve, ha tetszik az újítás a debrecenieknek, elképzelhető, hogy a jövőben a Campus Fesztivál és a virágkarnevál között, egy újabb fiatalos fesztivállal, az “épületmozgatással” bővül a nyári rendezvények sora.

 A sajtótájékoztatón elmondták: kiemelt programja lesz az idén is a karneváli hétnek a nagyerdei Békás-tó partján augusztus 13-án megnyíló Lurkó-liget, augusztus 18-án a Galiba gyermekfesztivál, augusztus 21-án reggel pedig a hagyományos, virágokkal díszített kerékpáros felvonulás.

Debreceni Virágkarnevál

Augusztus 20-án a karneváli menetben 16 feldíszített virágkocsi között számos hazai és külföldi művészeti csoport mutatkozik be a közönségnek, este pedig a Nagyerdei Stadionban, a karneváléj keretében csaknem kétezer fellépő szórakoztatja a közönséget – ismertette Széles Diána.

Cseh sörkert

A karneváli hét keretében ötödik alkalommal lesz cseh sörkert a nagyerdei Békás-tó partján – jelezte Martin Imre főrendező.

Tájékoztatása szerint harminc cseh sörgyár és több hazai kézműves sörkészítő több mint százféle sörét kóstolhatják meg a Nagyerdőbe látogatók.

A képek forrása: www.debreceniviragkarneval.hu