A DK szerint csalás történhetett az EP választásokon

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy csalás történhetett a vasárnapi EP-választáson. Azt mondta, a múlt héten Kisvárdára vezényeltek mintegy harminc készenléti rendőrt, hogy a záhonyi határátkelő forgalmát segítsék meggyorsítani. Felidézte, hogy sajtóbeszámolók szerint már a 2018-as országgyűlési választások alatt is volt olyan, hogy jelentős számú, fiktív magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán-magyar állampolgárt szállítottak szervezetten a határhoz közeli településekre, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjére szavazzanak.
Azt firtatta, miért éppen a választás előtt volt szükség a határátkelőn a gyorsabb átkelés biztosítására. Hozzátette: a DK “nem a határon túli magyarokat bántja”, a választási csalást ítéli el.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára visszautasította, hogy a DK, amely évek óta hergel a külhoni magyarok ellen, már megint külhoni magyarokat ukránoz le.

Az államtitkár összehasonlította a kormány és a DK politikáját, amelyet szerinte egy világ választ el egymástól. Hozzátette: a DK a brüsszeli bürokráciát erősítené, a magyar kormány a nemzetállamokat; a DK másra bízná a legfontosabb döntéseket, a kormány szeretné, ha azok a magyarok kezében maradnának. Rögzítette azt is, a magyar kormány olyan vezetőket szeretne Brüsszelben, akik nem vesznek el jogokat a tagállamoktól, és fellépnek a migráció ellen.