Mintegy 30 százalékkal javult az International Airlines Group adózott eredménye

Mintegy 30 százalékkal javult az International Airlines Group (AG) adózott eredménye az első félévben az előző évihez viszonyítva – közölte a vállalatcsoport pénteken a honlapján.

A British Airways, az Iberia, az Aer Lingus és a diszkont Vueling légitársaságok tulajdonosa az első félévben a tavalyihoz képest 0,9 százalékkal több, összesen 10,8 milliárd euró árbevételt ért el, ehhez pedig 1,6 százalékkal csökkenő, összesen 10 milliárd euró kiadási szint társult.

Az üzemi eredmény így az egy évvel korábbi 710 millió után idén 898 millió euró lett, az adózott eredmény pedig 28,6 százalékos emelkedéssel 567 millió euróra emelkedett.

A British Airways üzemi eredménye 2 százalékkal 684 millió euróra csökkent, az Iberia a tavalyi 6 milliós veszteség után ebben az évben 84 milliós nyereséget termelt üzemi szinten, az Aer Lingus 40 százalékkal 59 millió euróra növelte üzemi eredményét, míg a diszkont Vueling az előző év azonos időszakában regisztrált 54 milliós veszteség után 2017 első hat hónapjában 6 milliós üzemi veszteséggel működött.

Előrejelzésében az IAG azzal kalkulált, hogy a jelenlegi kerozinárak és árfolyamok mellett kétszámjegyű lehet a teljes éves üzemi eredmény emelkedése.