Egyre több bank kínál prepaid kártyát ügyfeleinek

Már Magyarországon is egyre több bank kínál ügyfeleinek prepaid bankkártyát. Külföldön már évek óta használják őket és lassan itthon is mindenki megismeri mit is jelent  a prepaid kártya fogalma.

A prepaid bankkártya abban különbözik a hagyományos bank és hitelkártyáktól, hogy nincs mögötte bankszámla. Annyi pénzt költhetünk vele amennyit előre feltöttünk rá. Bizonyos kártyákat újra tudunk tölteni miután az egyenlegét elfogasztottuk, és vannak olyanok is amelyek eldobhatóak. Alkalmazási területük nagyon sokrétű. Ajándékba adhatjuk őket, interneten fizethetünk velük és akár a gyerek zsebpénzét is adhatjuk prepaid kártyán, így már fiatalon megismerkedhet a bankkártya fogalmával és nem kell készpénzzel mászkálnia.

Ezeknek kártyáknak a másik nagy előnye a készpénzhez hasonló anonymitás. Amikor egy ilyen kártyával fizetünk a boltban, vagy interneten, hasonló anonim módon történik, mintha készépénzzel fizettnénk. Attól sem kell félnünk, hogy csalás áldozatává válunk és egy külföldi hacker lenullázza a bankszámlánkat egy online rendelés után. Ha 5000 forintot kell fizetnünk, feltöltjük a kártyánkat 5000 forinttal és fizetünk vele. Mivel nincs kapcsolat a prepaid bankkártya és a bankszámlánk között, így, még, ha egy csalóval is van dolgunk, maximum az 5000 forintot veszíthetjük el.

Ha ennél is többre vágyunk lehetőségünk van olyan e-pénztárcát, vagy online pénztárcát használni amely prepaid bankkártyát is biztosít számunkra. Ezzel megkapjuk a prepaid kártya összes előnyét és mellé még azt is, hogy, ha bármilyen csalás áldozatává válunk, vagy ellopják a kártyánkat és a PIN kódunkat akkor is visszakaphatjuk a pénzünket. Ezeknek az online pénztárcáknak általában csak minimális díja van, ahogy a hozzá tartozó kártyának is. Az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb online pénztárca a Skrill amely több, mint 15 éve működik az Egyesült Királyságban. A működését az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete vizsgálja, így még biztosabbak lehetünk megbízhatóságukban. Tőlük egy Mastercard kártyát kaphatunk az online számlánk mellé. Ezzel fizethetünk interneten, boltokban és készpénzt is vehetünk fel ATM-ből.

A regisztráció és a számla nyitása teljesen ingyenes, papírmunkára sincs szükség, megadjuk a nevünket, a címünket és egy e-mail címet az online felületen és készen is vagyunk. Ha legalább évi egyszer használjuk a számlánkat akkor számlavezetési díjat sem kell fizetnünk. A Skrill és a Mastercard pedig megtéríti a kárunkat, ha lopás, vagy csalás áldozatává válunk, így a pénzünk is teljesen biztonságban van. A kártyánkat feltölthetjük banki átutalással,bankkártyával és csekkes befizetéssel is.

Azt is mi dönthetjük el, hogy milyen pénznemben szeretnénk számlát nyitni, szinte bármilyen devizanem választható és a váltási költségek is sokkal alacsonyabbak, mint amit a bankoknál megszoktunk. Például egy horvátországi nyaralásnál jobban járunk, ha a feltöltjük a Skrill kártyánkat forinttal, majd kinnt veszünk fel ATM-ből euró-t, vagy kunát, mintha itthon egy bankban, vagy egy pénzváltóban váltanánk. Mivel a pénzfelvétel költsége nem függ attól, hogy melyik országban vagyunk, ideális annak is, aki sűrűn utazik.

Ha pedig külföldre, vagy külföldről szeretnénk pénzt utalni a Skrill az egyik leggyorsabb és legköltséghatékonyabb megoldás. Skrill-en belül pár másodperc egy nemzetközi utalás, pl. hazazutalni pénzt a családnak és a költsége is elenyésző a nemzetközi utalások és pénzküldő szolgáltatásokhoz képest.

Ha szeretne ingyenesen Skrill számlát nyitni, nincs más dolga, mint ide kattintani, megadni pár egyszerű adatot és már készen is van.