Kölcsönkért autóval rendezte volna tartozását

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Zsolt 38 éves budapesti lakos ellen.

A gyanúsított 2016. augusztus 6-án 20 óra körül a biatorbágyi horgásztónál kölcsönkérte a sértett autóját azért, hogy el tudjon menni a közeli benzinkútra üzemanyagért, mert a saját gépkocsijából kifogyott a benzin. Egy óra elteltével a sértett felhívta telefonon R. Zsoltot, aki azt mondta neki, hogy ne aggódjon, még este visszaadja a gépkocsit. Ezt azonban napokkal később sem tette meg. 

A gyanúsított és a sértett többszöri telefonos egyeztetés után megállapodtak abban, hogy 2016. augusztus 15-én találkoznak az egyik budaörsi benzinkúton, ahol a sértett átad R. Zsoltnak 1.500.000 forintot az autójáért cserébe. 

A gyanúsítottat 2016. augusztus 15-én 12 órakor a nyomozók a pénz átadáskor tetten érték és a helyszínen elfogták, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy a másfél millió forintból egy korábbi tartozását akarta rendezni. 

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves férfi ellen hét élő körözés volt kiadva, így a rendőrök őt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe kísérték át.

Fény derült továbbá arra is, hogy R. Zsolt a helyszínen miért más néven mutatkozott be. A 38 éves fővárosi férfi huzamosabb ideje saját fényképével, de a testvére személyes adataival ellátott személyigazolvánnyal álcázta magát, ezért ellene közokirat hamisítás bűntett elkövetése miatt is indul eljárás, amelyet a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat le.