A BKV megállapítása szerint egy fakocka okozott problémát az egyik új metrószerelvényen

A BKV megállapítása szerint nem a szerelvény meghibásodása, hanem egy fakocka okozott problémát az egyik felújított metrószerelvényen szerdán az M3-as vonalán, emiatt nem működött az ajtók állapotát jelző lámpa.

Bolla Tibor, a cég elnök-vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben azokra a sajtóinformációkra reagált, amelyek szerint szerdán az egyik felújított szerelvény meghibásodott, nem működött az ajtónyitást visszajelző lámpa.

Mint írta, felelős üzemeltetőként a BKV Zrt. az eset után biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította az érintett vonatot, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt. Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (egy fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról.

“A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést” – olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette, a szerelvény a fakocka eltávolítása óta hibamentesen működik, az átvizsgálás után újra forgalomba állt.